Tarinamme

kiinnostuin yrittäjyydestä muutamia vuosia sitten, joten hoitoalan yritys oli varsin luonnollinen valinta. Asumispalvelu vaikutti hyvältä ratkaisulta, joten aloin miettimään millaista palvelua tämä yritys tuottaisi. Vanhustenhoitoa, mielenterveys- ja päihdekuntoutusta tai kenties nuorille suunnattua tuettua asumista?

Alkuvuodesta 2020 maailma suistuikin raiteiltaan ja yhtäkkiä elimme ennennäkemättömän terveyskriisin keskellä. Vaikutus ulottui kaikkialle, ja niin minunkin suunnitelmaltani katosi pohja - olisi ollut järjetöntä perustaa paljon aloituspääomaa vaativa yritys tuntemattoman edessä.

Minulla oli hieman aikaisempaa työkokemusta keikkalaisten hankkimisesta ja henkilöstöpalvelutoimintaan pääsisi kiinni murto-osalla palvelutalon pyörittämiseen vaadittavasta alkupääomasta. Toisaalta epäilin sote-alan henkilöstöpalveluyritystä varteenotettavana ideana, koska alan huonot työolot ja pieni palkka eivät ole mitään vetovoimatekijöitä. Ja miksi tehdä keikkafirman kautta töitä, kun sama raha maksetaan muutenkin?

Aloin miettimään, että mitä jos tarjoaisi kunnon palkkaa, ammattilaisuutta arvostavan työpaikan ja huolehtisin kaikista asioista, jolloin keikkaa heittävä ammattilainen voisi keskittyä hoitotyöhön. Arvelin myös, että nämä kannustimet saattaisivat houkutella alalta poistuneet ammattilaiset tekemään satunnaista keikkaa. Tällaisessa työpaikassa minä haluaisin työskennellä hoitajana! Asiat alkoivat loksahdella paikoilleen, joten päätin perustaa yrityksen.

Klaus